Bağlama Nasıl Akort Edilir?

Bağlama Nasıl Akort Edilir?

Bağlama Nasıl Akort Edilir?

Bugün sizlere bağlama akort etme konusunda İzmir bağlama kursu olarak detaylı bilgilendirmeler sağlayacağımız bir yazı hazırladık. Bu yazıyı okuduktan sonra bağlamanızı akort etme konusunda aklınızda hiç bir soru işareti kalmayacağından eminiz.

Bağlama-Nasıl-Akort-Edilir

Bu yazıda bulabileceğiniz konu başlıkları şunlardır;
– Bağlama Nasıl Akort Edilir?
– Bağlama Akort Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?
Dilerseniz sizler için detaylı bilgiler ve araştırmalar dahilinde hazırladığımız “Bağlama Nasıl Akort Edilir?” isimli yazımıza geçiş yapalım.


Bağlama Nasıl Akort Edilir?

Öncelikle uyarmam gerekiyor ki, bağlamanızı akort etmeyi öğrenirken bir adet takım telinizi harcayabilirsiniz. Öğrenme sürecinde kaybedeceğiniz telleri çok da önemsememelisiniz çünkü öğrenme sürecinde zarar gören teller, ileriye dönük baktığınızda, kurtarılacak en az 10 takım tel anlamına gelmektedir. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konuya girelim.

Elinizde akort aletiniz ya da telefon uygulamanız var fakat kullanmayı bilmiyorsunuz. Akort etme aletlerini herhangi bir müzik marketten en fazla 15 TL’ye, akort etme programını ise telefonlarınıza ücretsiz olarak indirerek edinebilirsiniz. Öncelikle akort aletleri ile nasıl akort edilebileceğine bakalım.

Bu aletlerin üzerinde notalar, semboller ile gösterilir. Öncelike bu sembollerin hangi notaları ifade ettiğine bir bakalım:

A = La
B = Si
C = Do
D = Re
E = Mi
F = Fa
G = Sol 

Ve bu notaların yanlarına # (diyez) işareti gelebilir fakat bu tür aletlerde ♭ (bemol) işareti gelmez. ♭ (bemol) işareti yerine, doğrudan bir önceki nota gösterilir.

Peki akort etme aleti ile nasıl akort edebilirim?

Bağlamanızı akort etme cihazı ile akort etmeniz için bağlamanızı kucağınız alıp, çalar pozisyonda olmanız gerekmektedir. Akort etme cihazını, bağlamanızın sesinin dışarıya çıktığı yere yakın fakat gözünüz ile görebileceğiniz bir yere yaklaştırmalısınız. En üst tele bir kere vurduğunuzda, o alet üzerinde bir nota sembolü bir de renk belirecektir. Bu renk, sizin bağlamanızın telinino notanın tam olarak üzerinde olup olmadığını, o nota ise o telin hangi notada olduğunu göstermektedir. Bu şekilde istediğiniz akor düzenini o alet üzerinde görebilecek şekilde burguları sıkıp gevşeterek akordunuzu yapabilirsiniz. Telefon uygulamasında da bu ekranın daha dijital versiyonu olacaktır fakat aynı şekilde çalışmaktadır.


Bugün İzmir bağlama kursu olarak sizler için “Bağlama Nasıl Akort Edilir?” isimli bir yazı hazırlamıştık. Umarız memnun kalmışsınızdır.